Незалежні медіа Прикарпаття

Десятки мільйони гривень із міського бюджету на футбол та на незрозумілі команди, від яких ніякого зиску та позитиву громаді міста

received 1098894397239699
 
За інформацією, що була надана  заступником міського голови Івано-Франківська Олександра Левицького, минулого року (2020), понад 19 мільйонів гривень було втрачено із бюджету міста Івано-Франківська,  на утримання футбольних клубів та команд територіальної громади.
 
 
Як випливає із документу, підписаного директором департаменту молодіжної політики та спорту  Івано-Франківської міської ради Віталієм Матешком,  найбільше коштів із бюджету міста отримала громадська організація   -  спортивний клуб «Ураган-Черніїв», із села Черніїв, пишуть Незалежні медіа Прикарпаття.
 
 
Команда виступала в обласних змаганнях, не здобувши   будь-яких суттєвих звитяг у розіграші Кубку області 2020 року та розіграші Кубку чемпіонів міст та районів Івано-Франківської області  2019/2020р. 
 
 
При цьому в останніх змаганнях команда села Черніїва виступала, як  чемпіон Тисменицького району, отримуючи  не мале  фінансування за рахунок бюджету міста Івано-Франківська.
 
 
За рік вона отримала  1 600 000 гривень, фінансуючись протягом одинадцяти місяців із міського бюджету (крім січня 2020р.). 
 
 
Цікавим  є навіть те, що  фінансування здійснювало навіть в той період, коли не проводились жодні футбольні змагання, що були пов’язані із обмеженнями пов'язані із пандемією Covid-19, а також у грудні місяці, коли будь-які змагання  також не проводились.
 
 
Також дивним є те, що у грудні 2020 року, коли не проводились будь-які футбольні змагання 150 000, 00 грн.  отримала громадська організація «Тепловик», команда, що асоціюється із одним із найбільш збиткових  комунальним підприємством «Івано-Франківськтеплокомуненерго», якою тривалий час опікується  президент клубу спортивного танцю  - Тарас Гурик, що не так давно  був призначений міським головою Івано-Франківська -  головою спостережною радою громадської організації  - міський футбольний клуб «Прикарпаття», який  репрезентує одного із аутсайдерів чемпіонату України серед  команд Першої ліги сезону 2020/2021.
 
 
Команда «Прикарпаття- Тепловик»  без значних успіхів  та звитяг виступала  у чемпіонаті  та розіграші Кубку Івано-Франківської області протягом сезону, зате  протягом року,  громадська організація,  якою керую  відомий   танцюрист Гурик, освоїла  - 805 000, 00 грн., отримуючи значне  фінансування протягом  7 місяців, в тому числі у той час, коли жодних футбольних змагань не проводилось.
 
 
На половину менше  із міського бюджету  отримало ще одне футбольне непорозуміння на теренах Івано-Франківська – громадська організація ДЮФК «Ніка-05».
 
 
Як не дивно  та громадська організація також  представлена футбольною командою у чемпіонаті  та розіграші Кубку Івано-Франківської області,  маючи статус одвічного невдахи та аутсайдера  у будь-яких змаганнях, команду «Ніка-Вовчинець» із села Вовчинець, що не входить  до складу Івано-Франківського ОТГ.
 
 
Враховуючи той факт, що свого часу міським головою, який на той час обіймав  також посаду голови обласної федерації футболу (З. Шкутяк), надавалось не тільки певні преференції, але й майно громади міста  панам Шулятицьким,  що в кінцевому результаті  мало  приносити прибуток, який вони, за їх  ж словами,   мали вкладати  на розвиток футболу.
 
 
Пройшли роки.  І ось маємо.  Ні  обіцяного  вкладення прибутку від використання майна громади міста, ні будь-якого розвитку футболу, ні будь-яких результатів у футболі, від справжніх пройдисвітів  у футболі,   в тому числі серед яких є із  підробленими датами народження в офіційних документах, так і не дочекались. Футбольні пройдисвіти,  які   продовжують, як трутні «сидіти» на корупційних схемах  із освоєння бюджетних коштів, із своєю приватною структурою, ухиляючись навіть від сплати обов’язкових платежів та податків до бюджетів різних рівнів.
 
 
Ще одним доказом марнотратства та корупції  теперішньої влади,  сміливо  може слугувати те, що всупереч так званій програмі фінансової підтримки  громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування клубів та федерацій з видів спорту міста Івано-Франківська, затвердженого рішенням Івано-Франківської міської ради,  протягом 2020 року, здійснювалось фінансування обласної  громадської організації – дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області, якою керую  Юрій Соловей,  разом із викладачем  шахів у Прикарпатському педагогічному університеті – Миколою Васильківим.
 
 
На жаль, станом  на сьогодні, паном Олександром Левицьким, всупереч чинному законодавству України, так і не було надано будь-якої належної  та повної письмової інформації щодо реального фінансування громадської організації МФК «Прикарпаття» як із міського бюджету, так і інших джерел, в тому числі, яке  було отриманого  далеко  законним шляхами,  що  здійснювалось протягом 2020 років міською владою, на чолі із Русланом Марцінківим.
 
 
Можливо пан Левицький, після катання на гірці біля  міської ратуші, ще не в змозі звести повний дебіт та кредит,  із усіма коштами, що були витрачені на утримання  улюбленого дітища свого товариша  Марцінківа -  ГО МФК «Прикарпаття». 
 
 
Натомість, мешканець села Чукалівка, Олександр Левицький обмежився лише наданням інформації про те,  що крім вище перерахованих громадських організацій  кошти із міського бюджету, протягом 2020 року, отримували також і інші  футбольні клуби  та команди територіальної громади, не вказавши навіть їх назви.
 
 
 А це  сума коштів в розмірі 16 709 085,33 грн.  у 2020 році.
received 791942005083061
Цікавим є також  що у перший місяць зими, грудень 2020 року, в час коли знову таки будь-яких футбольних змагань чи турнірів на теренах міста , області та країни, за участі футбольних команд міста Івано-Франківська не проводилось, із міського бюджету, на їх утримання було витрачено -    із  яких  1 895 881,66 грн.   
 
 
І це саме в той час, коли  теперішній перший заступник міського голови Вікторія Сусаніна, цілий рік всім розповідала про катастрофічний стан із наповненням  міського бюджету, який не виконується на сотні мільйонів гривень.  
 
 
Отже,  у минулому році, на незрозумілу забаганку Марцінківа, шляхом чергового його  марнотратства,  було  витрачено понад  19 мільйонів гривень, на  утримання  нікому  не потрібних футбольних команд із статусом громадських організацій. 
 
 
Потрачені великі, як для громади кошти,  а футболу у місті так не має, як і   будь-яких звитяг чи  здобутків в ньому, з огляду на витрачені кошти територіальної громади міста, які однозно не є   особистими коштами Марцінківа, який розпоряджається ними, як своїми.
 
 
Можливо пану Марцінківу  у поточному році також захочеться фінансово, за рахунок міського бюджету,  утримувати футбольні команди сіл, які він приєднав до Івано-Франківська.
 
 
 А може, створить на кожному комунальному підприємстві по футбольні команді, та почне їх фінансування із бюджету міста. 
 
 
Чим комунальні підприємства «Електроавтотранс» чи «Центр розвитку міста  та рекреації» гірші за «Івано-Франківськтеплокомуненерго»? 
 
 
Невже Віталій Голутяк чи Мар'ян Вагілевич гірші від Тараса Гурика,який взагалі не має ніякого відношення до того підприємства,   використовуючи його  у свої корупційних схемах  своєї  діяльності? 
 
 
Принаймі, під час робочого дня їх можна зустріти чи то  на Піренейському півострові, у Лісабоні, чи то  у Люксембурзі,  оскільки  вони люблять футбол, більше ніж той «танцюрист» Гурик.
 
 
Володимир Омом   
 

Новини Прикарпаття

Біля Авдіївки загинув франківський воїн Максим Хомич на позивний Арій

05 березня 2024
Біля Авдіївки загинув франківський воїн Максим Хомич на позивний Арій

У загиблого бійця залишилися батьки, брат, дружина та...

СБУ заочно повідомила про підозру директорці школи на Херсонщині

05 березня 2024
СБУ заочно повідомила про підозру директорці школи на Херсонщині

Служба безпеки повідомила про підозру в колабораційній діяльності...

У Печеніжинській громаді зіткнулись два мотоцикли (оновлено)

05 березня 2024
У Печеніжинській громаді зіткнулись два мотоцикли (оновлено)

4 березня ввечері у селі Кіданч Печеніжинської громади...

В Івано-Франківську суд відправив під домашній арешт підозрюваного у побитті людей

05 березня 2024
В Івано-Франківську суд відправив під домашній арешт підозрюваного у побитті людей

4 березня Івано-Франківський міський суд відправив під домашній...

Якою буде погода на Івано-Франківщині 5 березня

05 березня 2024
Якою буде погода на Івано-Франківщині 5 березня

На Івано-Франківщині 5 березня синоптики прогнозують хмарність з...

Реклама на сайті

                                                                                        

 

received 2121490914843969

 

 

output y3AQsn

 

 husky web

 

 

 

255521605 1473593313026520 3616651259533858166 n

 

 

410377163 1669209023486409 4096839141569460405 n

 

Ми в соцмережах

facebook rss

Новини партнерів

Copyright 2016 - 2022. Незалежні медіа Прикарпаття. Інформаційний ресурс. Всі права застережено.